Великодушието на ромите, които няма да видите по новините (СНИМКИ)

1938

Историята, с която ще ви запознаем, беше разказана от съгражданин на едно ромско семейство от Видин.

То успява с действията си да даде нагледен пример за съпричастност, себераздаване и инициативност в момент на кризисна ситуация

Преди няколко дни семейството на Найден и Албена Георгиеви от ромския кв. Нов път във Видин решават да се погрижат сами за близо 3000 души, останали да живеят в квартала. На доброволни начала те успяват да ушият маски за многократна употреба, които след това да бъдат раздадени в махалата. В инициативата бързо се включват добри хора, които безвъзмездно предлагат труда и уменията си.

Снимка: Фейсбук, Русин Коцев

Факт е,че първите 300 маски вече са раздадени. Сега семейството и други добри хора, включително и тези в чужбина, обмислят закупуването на храна за възрастни хора в нужда, разказва Русин Коцев в публикация в социалните мрежи.

Снимка: Фейсбук, Русин Коцев

Ромите от кв. Нов път във Видин в лицето на семейството на Найден и Албена Георгиеви, както и другите доброволци, доказват, че общия знаменател зад нарицателното „ром“, който много често поставяме не е най-правилния начин мислене. Всеки един от нас.

Ще завършим този разказ цитат на Йохан Нестрой, препратка към всеки, който се докосна до историята на това ромско семейство:

„Великодушието винаги намира почитатели, но рядко подражатели, защото е прекалено скъпа добродетел.“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама