Да се посмеем: Как смяната на часа се отразява на 12-те зодии

290

След броени дни ще сменим времето с час напред – ще се приспособим, всеки по свое му. А някои и според зодията.

Възможно ли е различните зодии да възприемат по различен начин смяната на часовото време? Защо не! Ето какво се твърди за реакциите им:

Овен – Добре, че е в неделя

Добре, че е в неделя, защото иначе ще закъснеете навсякъде. Смяната на часа е подробност, която просто ви се е изплъзнала от ума покрай обичайните ви безбройни задачи и уговорки. Ако случайно имате работа в неделя преди обед и я пропуснете, сами ще се смеете на разсеяността си. После цял ден ще парадирате със случката – като доказателство колко сте артистични.

Телец – Мразите промените

Мразите промените. В това число – и преминаването от зимно към лятно часово време и обратното. Тази смяна е още по-ужасна, поради факта, че трябва да ставате с един час по-рано. За човек, който обича да си поспива, това е ад. А знаем, че Телците не са от тези, които приветстват зората с бригадирска песен. Вие няма да закъснеете за среща, тъй като няма как да забравите това противно събитие.

Близнаци – 60 минути повече за говорене

Хиперактивните Близнаци едва ли имат нещо против, че местим времето с един час напред. Те и без това денонощно бръмчат във всички посоки и фактът, че ще стават по-рано, не ги дразни чак толкова, нищо че и те обичат да си поспите. Близнаци, все пак това ви дава 60 допълнителни минути, в които да поговорите с околните. Иначе едва ли преминаването към лятно часово време може да стане причина да пропуснете първата си среща за деня. Няма шанс да не сте разбрали, че времето се сменя. Вие винаги и всичко знаете.

Рак – Ще помрънкате

Дневната светлина е толкова важна за вас, че това, че вечер ще се стъмва с един час по-късно, ще компенсира неудобството от по-ранното ставане. Иначе няма как – ще помрънкате няколко седмици срещу преместването на стрелките. Но то ще е по-скоро за авторитет. Едва ли ще пропуснете уговорка, защото не сте разбрали за смяната на часа.

Лъв – Цар ли сте или лукова глава?

Ако бяхте истински лъв, възмутеният ви кралски ви рев би огласил саваната при смяната на часовото време. Защо ви тормозят допълнително с безумици като това да се сменя часовото време? Вие цар на животните ли сте или лукова глава? Не сте съгласни да ви променят времето на всеки 6 месеца. След първоначалното неудобство бързо ще се приспособите.

Дева – Дезориентирани сте

Най-странното е, че тъкмо вие – отличниците на тема ред и дисциплина, сте в състояние тотално да се изложите в деня Х. Като нищо ще се появите с час по-късно за първата си уговорка – независимо дали е среща с приятели или тренировка. А това, че сте били неточни, до такава степен ще ви дезориентира, че поред ще успеете да закъснеете за абсолютно всички неща, които сте си намислили да правите в неделя.

Везни – В крак сте с времето

Подобно на Телците и Везните, също сте прочути с леността си и мразите да ставате рано. Затова и цялата тази история със смяната на времето леко ви дразни. Не, че ви хваща неподготвени – вас, които винаги сте в крак с времето, така да се каже. Малко вероятно е в неделя да се успите, да закъснеете или да пропуснете нещо важно. Дори това да стане, ще се измъкнете от ситуацията с чаровна усмивка и остроумен коментар. Като цяло промяната не ви влияе толкова, че да се разстроите от нея.

Скорпион – Отлично оправдание

Вие бездруго си закъснявате, така че суматохата по преминаването към лятно часово време може само да ви е от полза през следващите дни. Независимо дали сте забравили – а най-вероятно не сте, сега поне ще имате оправдание: „Ох, с тази смяна на времето…“. Естествено, винаги можете да хвърлите вината и върху телефона си, който уж не си е сменил часа автоматично или пък вие сте го променили, пък той…

Стрелец – Стигате час по-рано

Сега и лятно часово време ви липсва! Но няма да се успите като нормалните хора, а ще пристигнете с час по-рано. Само вие си знаете как го правите този номер, но май има връзка с това, че сте си мръднали напред стрелките на часовника, променили сте времето и на телефона си, след това сте забравили, сменили сте часа още веднъж и въобще – не е за разправяне.

Козирог – Адаптирате се бързо

Предвидлив човек като Козирога постъпва умно – не си уговаря никакви срещи, не предвижда никакво ходене на фитнес или тенис, а си остава вкъщи да си почива. Чак привечер се ориентира колко е часът. Не може да се каже, че сте любители на ранното ставане, но приемате безропотно промените, независимо дали сте съгласни с тях. Причината е една: няма смисъл да се хабите, след като нищо не можете да промените. В понеделник сте на линия, както обикновено.

Водолей – Възмутени сте!

Според вас смяната на времето е допотопен опит да се пести електрическа енергия, който води до тежък стрес за организма. Изчели сте куп изследвания по темата, но и да не бяхте, пак щяхте да имате предостатъчно аргументи против този варварски експеримент. Не ви обърква това, че трябва да смените часа – разчитате на автоматичните настройки на мобилния оператор. Не ви пречи толкова и че ще ставате по-рано. Дразни ви фактът, че още не сме се отказали от смяната на времето.

Риби – Не ви интересува

Рибите са единственият знак, който е напълно безразличен към смяната на времето. Плувате в океана на безвремието и в унеса си едва забелязвате подробности като това, че пристигате някъде, а там вече няма никого, понеже сте закъснели с час-час и нещо. Има известен дискомфорт, докато се адаптирате, но лятното часово време не ви се отразява особено.

Източник: Труд

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама