Българска лекарка се зарази с COVID-19, докато помага на пациенти

0
blank
снимка: Pixabay

Това са думи на един български медик. Лекар, който е на първата линия на фронта. Във войната с враг, който е невидим. А невидимият е най-страшен, макар и победим. 

„Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати, Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във „войната“ с вируса с красиво име Корона. Искам да Ви информирам,че Аз вече съм заразена.

Моето верую и смисълът на живота ми ,вече 30 години ,е да лекувам безотказно и безусловно пациентите имащи нужда от моята помощ.Това е причината която ме доведе на предната линия на фронта.Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега,изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега.

Ние лекарите от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с Корона вируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира се без мен.Въпреки добрата екипировка,въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи.Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа,за което съм благодарна на ръководството на болницата.

До вчера когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства,всеотдайно съм помогнала на всеки,който е поискал помощ от мен, без да зная,че съм вирусоносител.

Днес когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Та……това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя за да продължа с хобито си ,което е моята професия.“

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама