При какви условия ще пропускат земеделските производители и животновъди през КПП

648

През изградените КПП в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването ще се пропускат земеделски производители и животновъди при определени условия

До ниви, овощни градини, лозя, оранжерии и други земеделски земи, както и до животновъдни обекти, пчелини и водни обекти за отглеждане на аквакултури ще се осъществява достъп за извършване на необходимите мероприятия по сеитби, пръскане, почвообработване, грижи за животните, рибата и други.

За тази цел всички земеделски стопани и животновъди ще се пропускат през КПП по Заповед РД-01-143/20.03.20г. на министъра на здравеопазването след легитимиране с един от следните документи:

Удостоверение за регистрация по Наредба 3, като земеделски стопани, ако не е заверено за 2020 година важи заверката за 2019г.
Служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща че преминаващото лице е негов служител
Удостоверение за регистрация на животновъден обект / ферма, рибовъден обект или пчелин/

Ще се допуска преминаването на превозни средства, които превозват семена, посадъчен материал, торове, препарати, полева техника, фуражи и други, необходими за извършване на земеделските, животновъдните и рибовъдните дейности.

Земеделските стопани и животновъди ще бъдат допускани до областните центрове при необходимост от подаване на документи в ОД „Земеделие”, ОС”Земеделие”, ОД на ДФ”Земеделие” и Областните дирекции по безопасност на храните, или при необходимост от посещение на агро-аптеки, магазини за резервни масти, техника и оборудване, както и други, необходими за осъществяване на земеделска дейност.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама