Испанска кметица стана санитар-доброволец през уикендите

111

Кметицата на испанския курорт Марбея – Анхелес Муньос, се записа като доброволец санитар, за да помага през уикендите в борбата срещу разпространението на коронавируса

 Лекарката не е практикувала от 1995 г. насам, но решила да действа, за да подсили екипа от санитари в болницата „Коста дел Сол“, съобщава „Ел Еспаньол“, цитира Канал 3.

Преди това изрично изискала от Хесус Агире, здравен съветник в управата на провинция Андалусия, нейното включване като доброволец да остане в тайна от медиите.

Но когато в събота се появила в болницата, тя бързо била разпозната от хората. А медиите научили в понеделник.

От кметството на Марбея уточниха, че имало юридическо препятствие: Анхелес трябвало да се откаже от политическия си пост, за да работи като санитар. Накрая бил намерен компромис – кметица през седмицата, санитарка през уикенда.

От работата си на първа линия с маска и предпазно облекло кметицата разбрала от първа ръка за необходимостта от още легла. И от понеделник, вече в кметския си кабинет, започнала да действа за преобразуването на съседен на болницата хотел във временна клиника с легла за пациенти, а също и стаи за необходимия персонал.

 

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама