В Пловдив също подготвят полева болница

129

Спортна зала „Колодрума“ в Пловдив се превърна във военно-полева болница за броени часове, съобщиха от Министерството на отбраната

В залата бяха разположени 300 леглаТова стана възможно по време на учение на 110-ти логистичен полк в Пловдив.

Военнослужещите преоборудваха многофункционалната спортна зала под тепетата, като целта на учението им бе да бъдат повишени способностите за реакция при възникване на по-сериозна криза, свързана с разпространението на коронавируса.

В тренировката участват близо 100 военнослужещи от полка. В залата бяха разположени 300 легла, както и индивидуални шкафчета за лични принадлежности. Обособено бе и пространство за медицинския персонал.

Вчера стана ясно, че мажоритарният собственик на Пловдивския панаир Георги Гергов, ще подпомогне изграждането на полева болница в „Колодрума“. Припомняме, че Гергов обяви още, че ще осигури две палати в Панаира, където също да има възможност за разполагане на болни от коронавирус. Той посочи, че ще подсигури също изхранването на болните и медицинския персонал, който ще ги обслужва.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама