Добрата новина: Изписаха първия излекуван пациент от коронавирус в Габрово

blank
Снимка: МБАЛ "Д-р Тота Венкова" Габрово

От болницата в Габрово вече е изписан първият положителен пациент с коронавирус.

Това съобщават в рубриката си „Говори МБАЛ „Д- Тота Венкова“ във „Фейсбук“.

Другата пациентка е в подобрено общо състояние, но все още не е изписана, допълват от там.

В лечебното заведение не са доказани и не са на болнично лечение други пациенти.

Отделението по Вътрешни болести не е под карантина и работи с обичайния си режим на работа, информират още от болницата.

Съобразявайки се спецификата на работа в условия на коронавирусна инфекция , отчитайки необходимостта от пълноценна храна и с цел ограничаване излизането на близки на лежащо болни пациенти от домовете ръководството на лечебното заведение е взело решение пациентите да получават два пъти в денонощието топла храна , като е увеличена и цената на храноден, съобразено с възможностите на лечебното заведение. Близките могат да доставят храна и други необходими вещи на пациентите, като за тях на портиерната ще слиза член на екипа на съответното отделение като молим всичко де е надлежно опаковано и надписано с имена на пациента , отделение , стая и легло . Във връзка с това ,че през нощта персоналът е в намален състав молим това да се случва до 19 часа .Благодарим на фирма „ Вернада“ за дарението , като то е използвано за пациенти и дежурни екипи .

Продължава преструктурирането на лечебното заведение с цел да се осигури качествено лечение на пациенти с коронавирусна инфекция при спазване на всички необходими противоепидемични мерки за пациенти и персонал. Както вече ви информирахме е преместено изцяло Отделението по хирургия и на неговото място е разкрит интензивен сектор и допълнителни инфекциозни легла. С цел да се обезпечи спешната оперативна дейност в Отделение по анестезиология и интензивно лечение няма да бъдат настанявани пациенти с коронавирусни инфекции.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама