Борисов посети Перник за проверка на водопровода (ВИДЕО)

111

Днес на виртуално заседание на МС, разрешиха „Софийска вода“ АД да предоставя водни количества на „ВиК“ ООД – Перник за осигуряване водоснабдяването на град Перник и прилежащите населени места

Решението дава възможност за срок от шест месеца Перник да получава вода от новоизградения авариен водопровод, който свързва водопреносната мрежа на града и водопровода от с. Мало Бучино. Така ще се осигури довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир „Белмекен“ – СД „Манастирска“ и СД „Грънчар“ до град Перник.

Решението за изграждане на новия водопровод беше взето във връзка със засушаването и настъпилата водна криза на територията на град Перник, намаления дебит в язовир „Студена“ и въвеждането на режим на водоползване в града. По този начин се осигури довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир „Белмекен“ – СД „Манастирска“ и СД „Грънчар“ до град Перник.

Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир „Бели Искър”, е с дължина 13 км. Премиерът Бойко Борисов е в Перник за пускането на водопровода.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама