Правната комисия единодушно подкрепи ветото на президента

808

Депутатите от Комисията по правни въпроси нанесоха корекции по Закона за мерките по време на извънредното положение, след като президентът наложи частично вето

Депутатите от мнозинството се съобразиха с ветото на президента върху двата текста – спекулата с цените, както и разпространението на невярна информация.

Предстои народните представители да се съберат на заседание в пленарната зала, за да гласуват ветото на държавния глава.

Припомняме, че вчера президентът Румен Радев обяви, че е против държавна регулация на цените в борбата със спекулата. В обсъдения закон се предвижда да има фиксирани цени на стоки и услуги, като те да бъдат средноаритметични за последните три месеца.

Радев се обяви и против строгите наказания за разпространяване на невярна информация, свързана с коронавируса. Според държавния глава тази мярка носи опасност за свободата на словото.

 

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама