Това е възрастовата група с най-много заразени от COVID-19 в България

1416

Между 40 и 49 години е групата с най-много зарезени с COVID-19 у нас. Началникът на Националния оперативен щаб проф.д-р Венцислав Мутафчийски представи статистика за процента на заразените по възраст. 

Данните на Националния оперативен щаб показват, че у нас най-голям е броят на заразените с коронавирус на възраст между 40 и 49 години. Те са 29% от всички случаи, докато по-възрастните са 17%, предава БНТ.

ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб: Напълно отговаря на това че младите хора са заразени. По-леко боледуват, но разнасят заразата.

Според проф. д-р Мутафчийски, ако мерките срещу разпространение на заразата се спазват, биха дали резултат. Но има готовност и за по-строги предложения.

Проф. Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб: В България мерките са рестриктивни, защото ограничават пътуванията от град в град. Не само от област в област, а от град в град. Създадоха се чисти коридори за възрастните хора, за да не попаднат в тази група на заразените от по-млади хора, които иначе се чувстват добре и дори не подозират, че са заразени.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама