Масови проверки по аптеките. Спекулира ли се с цените(ВИДЕО)

107

Спекулира ли се с цените на лекарствата в България? Започнаха масови проверки за спекула при цените на лекарствата в аптеките в цялата страна.Най-търсени са маски и ръкавици.

„Българските фармацевти са на първа линия в борбата с коронавируса. Те изпълняват своя дълг, рискувайки здравето си. Те са герои. Относно спекулата ще кажа, че има дефицит на продукти. Най-търсени са маските, спиртът и ръкавиците. Те идват на високи цени в аптеките, съобщава NOVA.

Доставчици и производители обявиха, че се повишават цените на материалите и транспорта. В момента една маска струва 2,20 лв.. Не ние определяме това. Унизително е да се лепи етикет на всички заради един-два случая на измама“, заяви в ефира на „Събуди се“ Стефан Згурев, зам.-председател на Асоциацията на собствениците на аптеки.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама