15 C
София
неделя, май 19, 2024
Начало България Обсъждат сутрин магазините да работят само за пенсионерите

Обсъждат сутрин магазините да работят само за пенсионерите

1036

Това стана ясно по време на посещението на премиера Бойко Борисов в Калофер

„Една мярка обсъжда Щабът – да направим магазините например сутрин от 05:00 до 08:00 да работят само за възрастните хора. Тогава да избират и да се прибират”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Калофер.

„На областно ниво – в големите градове да се проверяват колите – кой отива на работа, до аптека, до магазина. Така че сега я пишат заповедта и я пускаме, но вече се изпълнява”, каза още Борисов.

Премиерът и вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов провериха работата на „Интендантско обслужване”- Калофер.

Предприятието изработва специални облекла за нуждите на армията и е едно от тези, които се включват в изработването на защитни средства срещу коронавируса.

От военния завод, в който работят 140 служители, декларираха готовност да шият по 10 000 маски на ден, както и 200 защитни гащеризона. Платът ще бъде осигурен от габровско предприятие.

Преди да замине за Калофер, премиерът проведе среща с националния консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров, здравния министър Кирил Ананиев и с членове на Националния оперативен щаб. Проф. Петров обясни, че имаположителен ефект на антималарийното лекарство „Хлороквин“ при лечението на болни от COVID-19. Проф. Петров цитира изследвания за медикамента от Китай и Франция, според които класическото антималарийно средство оказва намаляващ ефект върху силата на симптомите и скъсява периода за реконверсенция при инфекция с коронавирус, съобщават от правителствената прессулжба.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама