Оставки във Втора градска болница

202

Със заповед на здравния министър Втора градска болница трябва да се трансформира в инфекциозна болница, в която да се лекуват по-леките случаи на коронавирус.

Част от персонала е решил да подаде оставка. Аргументите им са недостига на апаратура, липсата на опит в третирането на такива болести и още.

„Разбрах за проблема и съм тук за да говоря с колегите. В една такава ситуация те трябва да бъдат подкрепени. Обществото очаква от нас да сме на първия ред. Няма нищо страшно в това да излезем и да се борим. Мога да кажа, че ние лекарите трябва да излезем от домовете си. Ние трябва да сме в болниците, защото обикновеният човек разчита изцяло на нас”, каза д-р Асен Меджидиев от БЛС.

„Всеки един човек очаква от нас да го защитим. Това, че е една болница не е подготвена не е нещо ненормално. В Китай създадоха болници за дни без да са готови със специалисти в тях. Трябва да се действа адекватно и бързо. Това важи за цялото общество и най-много за нас. Правителството има огромния ангажимент да оборудва тези лечебни заведения”, добави още той.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама