КРИБ с конкретни предложения за облекчаване на фирмите (ВИДЕО)

82

Сред основните предложения са промяна на сроковете за декларане, плащане и изпълнение на финансови задължения

Бизнесът с конкретни мерки и предложения за това как фирмите да бъдат облекчени в извънредната ситуация с коронавируса, да намалят загубите си, както и да не пострадат доходите на хората. Сред основните предложения са промяна на сроковете за деклариране, плащане и изпълнение на финансови задължения, предаде NOVA.

„Убеден съм, че за момента така, както се представят нещата, ще имаме пълен консенсус за мерките. Правителството вече дори реагира на някои от исканията, които поставихме. Надявам се нещата да продължат в тази посока“. Това заяви Илиян Терзиев – член на УС на КРИБ и председател на Камарата на стоителите.

„В момента най-важното е да запазим бизнеса от негативите, които ще се получат от рестриктивните мерки, които правителстовото приема“, каза още той.

„Важно е да се разсрочи плащането на данъци. Трябва задължително да могат да работят фирми, които гарантират функционирането на държавата като транспортни фирми, строителни фирми, които изграждат неотложни обекти и др.“, категоричен бе Терзиев.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама