Ограничават полетите от две европейски държави

143

„Въвежда се ограничение от 00:00 ч. във вторник за полети от Италия и Испания. Дава се възможност на сънародниците ни в понеделник и вторник да се приберат с ясното съзнание, че ще бъдат поставени под карантина” Желязков.

Това съобщи министърът на транспорта Росен Желязков на брифинг в Министерски съвет, научаваме от NOVA.

„Ако някой не иска да остане вкъщи, да не пътува. Имаме създадена организация с „България ер” да осигурим полети до Италия и Испания за българите, които искат да се приберат. Хората да не пътуват в Европа, ако не е наложително”, допълни Росен Желязков.

„Всеки полет, кацащ на летище в България, ще бъде прецизно сепариран. Предварително ще има информация за пътуващите от опасни държави, за да бъдат отделяни и преглеждани от РЗИ. Ограниченията за полети ще важат и за Иран, и за Южна Корея.Трудностите трябва да бъдат посрещнати с разбиране, заключи министър Желязков.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама