Обстановката в Габрово – жена е със съмнение за коронавирус (ВИДЕО)

102

Очакват се резултатите от взетите проби

„В непрекъсваем процес към РЗИ – Габрово работи кризисен щаб. Всички институции работят в пълен синхрон. Всички жители на област Габрово трябва да бъдат спокойни. Всички ние работим с цел тяхното здраве и сигурност”, заяви областният управител на града Невена Петкова.

Тя потвърди, че жена със съмнения за коронавирус е хоспитализирана в болница в Габровско. Взети са й проби, настанена е в инфекциозно отделение и се очакват резултатите, съобщи NOVA.

„Състоянието на двете пациентки с положителни проби остава без промяна. Състоянието на възрастната жена се подобрява. Продължава лечението й, изчакваме да премине периодът, в който е болни, и да й вземем повторни проби. Медицинската сестра няма признаци на заболяване. Останалите, настанени в инфекциозно отделени, са без данни за заболяване в момента. Положението е спокойно”, обясни директорът на болницата в Габрово – д-р Минко Михов.

Той обясни, че Спешното отделение на болницата работи 24 часа. Доктор Михов добави, че пациентите, които са на хемодиализа, също ще се възползват от услугите на болницата.

Учениците в област Габрово остават в грипна ваканция до второ нареждане. От понеделник със заповед до второ нареждане е преустановено и провеждането на съдебните заседания в града.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама