Две села в Бургаско готвят протест днес. Спират движението

54

Жители на созополските села Росен и Присад обявиха, че в знак на протест днес ще блокират главния път Бургас-Созопол.

Това ще стане на мястото на катастрофата, при която преди седмица автобус прегази двама души. От бургаската полиция съобщиха, че няма издадено разрешение за предстоящата блокада на пътя, съобщава Радио Варна.

Причината за протеста е решението на Бургаския окръжен съд, с което шофьорът на автобуса Камен Филипов беше пуснат под домашен арест.
„Човекът, извършил, нали, катастрофата и отнел двата човешки живота е с двойно гражданство. И ние се притесняваме да не се укрие в Турция. Протестът ни е за това, че без да е минало дело го пускат под домашен арест при положение, че има две жертви“, обясни Живко Чолаков от село Присад.

Катастрофата, при която загинаха 22-годишният Тодор Тодоров и кметът на созополското село Присад Ванча Байлова стана на 28-и февруари през нощта на един километър след изхода на Бургас в посока Созопол. Автобус прегази момчето и жената, докато двамата оглеждаха щетите по колите си след лека катастрофа на пътя.

Смекчаващи вината обстоятелства за шофьора Камен Филипов посочва неговият адвокат Веселина Василева:
„Лошото време – валяло е дъжд. Той е направил всичко възможно да задейства, включително и аварийната спирачка, но при хлъзгав път просто това не му е помогнало“.

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама