3D пържоли са храната на бъдещето (СНИМКА/ВИДЕО)

68

Novameat е базираната в Барселона компания, предлагаща растителна алтернатива на месни продукти с технологичен привкус

Мисията на стартъпа е да преодолее „настоящата неустойчива и неефективна система за животновъдство чрез създаване на здравословно, ефективно, хуманно и устойчиво снабдяване с храни“ – като същевременно запълва голяма празнина в месната промишленост на базата на растения, предава „Канал 3“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Steak 2.0 🥩🌱

Публикация, споделена от NOVAMEAT (@nova_meat) на

„Продуктите, които вече са на пазара, са или бургери, които са на растителна основа и имат вкус като истинско месо или заместители на базата на соя, които имат текстурата на действително влакнесто парче месо, но не и вкуса“, ​​обясни основателят Джузепе Скиоти.

„Идеята е да се опита да обедини сили между текстурата и вкуса, така че да можем да имаме продукт, който е парче влакнесто месо, което има вкус на истински говеждо месо.“

„Месото“ на компанията се произвежда с помощта на авангардна технология за биопринтиране, разработена от Scionti, изследовател и асистент в областта на тъканното инженерство.

 

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама