Кучето Джейк надуши безбандеролни цигари на „Дунав мост“ 2 (СНИМКА)

66

Акцизната стока е намерена в микробусите

Митничари откриха и иззеха 2430 кутии с цигари в два пътнически микробуса с помощта на митническо куче в района на ГКПП „Дунав мост“ при Видин – Калафат. Това съобщават от Агенция „Митници“. Акцизната стока е намерена в микробусите, които са превозвали 11 души за Германия. При проверка на служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“, в която е участвало и кучето, обучено да открива тютюневи изделия, са открити в тайници в подовете на двете превозни средства укрити цигари, облепени с български акцизен бандерол.

Общо в двата микробуса са намерени 2430 кутии, разпределени в двете превозни средства. Шофьорите на микробусите са признали, че цигарите са техни. Съставени са актове за установяване на административни нарушения, тъй като превозът на тютюневи изделия с бандерол извън нормите за лично потребление, нарушава акцизното законодателство.

Снимка: Митници

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама