Да празнуваш 3 март в родопската теснолинейка (СНИМКИ/ВИДЕО)

140

Четири години от първото масово празнично, трето мартенско пътуване по теснолинейката, отпразнувано с влакчето за първи път през 2016 година.

На гара Септември, еталонният теснолинеен влак „Родопи“ отпътува днес в 8 часа и 35 минути, с много вагони и оживен от много родолюбци. Пътувайки до крайната точка, Якоруда са минали през през спиращото дъха скалисто Чепинско дефиле, Велинград, изкачили са 5 етажа до най-високата гара на Балканския полуостров – Аврамово, след което са се спуснали до обширната долина на бисерна Места.

Пристигайки на обяд в Якоруда, избралите да пътуват с теснолинейката за празника, са се отправили към централния градски площад, където в големия салон на читалището местни и гостуващи самодейци отново са подготвили трескаво кратка и разнообразна празнична програма за Деня на Освобождението.

Както се вижда по множеството снимки, които са качили хората от социалните мрежи, знамената и народните носии са били неотменна част от атмосферата, за да се уважат освен всичко друго,но и българските символи, на Националния празник.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама