80 метров трибагреник ще се развее на 3 март в Русе

90

80 метров трибагреник ще се развее на 3 март в Русе по случай Националния празник на Република България, съобщиха от общинската администрация.

Началото на серията празнични събития в тържествения ден ще бъде в 9:00 ч. в зала „Европа“ на Доходно здание. Тогава ще бъде официалното откриване на 16-тото издание на конкурса за рецитал „За да я има България“, чиито организатор е Общински младежки дом – Русе. Участващите ще бъдат разделени в три възрастови групи и в две направления – Възрожденска и Следвъзрожденска поезия и литература.

По улица „Александровска“ ще премине празничен парад на специализирана техника, в който ще се включат автомобили на русенски институции по сигурността. Началният час е 10:45 ч. За финал, от пл. „Батенберг“ до Съдебната палата ще премине шествие на русенски ученици с 80-метров трикольор, предвождано от Общинския Духов оркестър с диригент Димчо Рубчев.

Гражданите, желаещи да видят отблизо специализираните машини ще имат тази възможност на статичен показ пред Съдебната палата след Тържествената церемония по случай празника ще започне в 11:30 ч. пред Паметника на Свободата. Слово ще произнесе г-н Галин Григоров – областен управител на Област Русе, а  заупокойна молитва за падналите за освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода ще отслужи Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум. В церемонията ще се включат певици от ФТТ „Найден Киров“, а водещ на двете събития ще бъде актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ Ивайло Спасимиров.

Празничната програма ще завърши с тематичен концерт на рок група „ЕПИЗОД“ с участието на ДВГ „Слънце“ при ОбДЦКИ – Русе с худ. ръководител Наталия Константинова. Концертът ще започне в 18:00 ч. на площад „Свобода“ пред сградата на Община Русе.

Финалът на празничната програма ще бъде в 18 часа на площада пред Общината. Тогава ще бъде концертът на група „Епизод“. Музикантите ще представят песни по “Епопея на забравените” от Иван Вазов, както и от поезията на Христо Ботев. Гост-изпълнител на концерта ще бъде русенката Виктория Миланова, която ще изпее “Аз съм българче” под съпровода на групата.

Специално за русенската публика ще прозвучат и песни от новия албум на група “Епизод” „Великите владетели“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама