Стотици служители на оръжейна фирма излязоха на протест

46

Стотици служители на оръжейна фирма излязоха на протест в Лясковец. Работниците протестират срещу платен участък от пътя до цеховете.

Протест в Лясковец. Стотици служители на оръжейна фирма се събраха в центъра на града. Въпреки че дълги месеци върви полемика в социалните мрежи за това да отпадне винетната такса за един участък от около 200-300 м в близост до Военния завод в Лясковец,научаваме от NOVA.

Хората настояват общината да вземе под своя юрисдикция този малък пътен участък, за който работещите над 2000 души във Военния завод трябва да плащат винетка. „Изказването на министър-председателя, че освобождава селата около град София да не заплащат винетни такси, а работещите във Военния завод трябва да заплащат всички работещи винетки, за да стигнат до работа. Заводът се намира на главната улица на града – ул. „Васил Левски“.

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама