След престой в наша болница българче се самоуби в Манчестър

2367

Спомени от престой в българска болница подтикнаха 15-годишен български младеж да се самоубие в училището си в Манчестър.

Георги избрал да сложи край на живота си, като скочи от покрива на училището си. Той направил това, докато говори по телефона с най-добрия си приятел. Малко преди това подарил кутия с бонбони на приятелката си и казал „Обичай родителите си, прегръщай ги, докато можеш“, пише Dayli Mail.

Историята се разплита, след като съдът започна да заседава по делото за самоубийството на младия българин, предава BG VOICE.

Георги бил на почивка в България, където се разболял. Настанили го в отделение, където той лежал три седмици с тежко болни и умиращи деца. Родителите му пък можели да го виждат само за 30 минути на ден.

Момчето се излекувало, но в съзнанието му останали образите на умиращите му връстници. Девет години по-късно паник атаките и спомените от изживяното не го напускали.

Това го принудило да вземе крайното решение. Георги се качил на покрива на училището си в Северен Мур, обадило се на най-близкия си приятел и след около 20-минутен разговор, скочило.

По време на делото стана ясно, че Георги и друг път споменавал, че иска да се самоубие. Обичали го единствено майка му и баща му. Не можел да забрави и децата в българската болница.

Георги тайно пиел и големи количества парацетамол, когато бил сам вкъщи. Въпреки, че вече бил тийнейджър той лягал в леглото на родителите си, когато го спохождала поредната паник атака.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама