Кметица на созополско село е една от жертвите в катастрофата до Бургас

933

Кметският наместник на созополското село Присад Ванча Байлова е загиналата при снощната катастрофа на пътя Бургас-Созопол

Байлова е на 46 години. Тя бе назначена след местните избори за кмет на населеното място миналата година. От Бургас е, но от няколко години живее в село Присад, където развивала бизнес със съпруга си, разказаха неини близк, това съобщава  gramofona.com.

Пътният инцидент се случи малко след 22 часа снощи на около километър след пътен възел „Юг“. Възникналата катастрофа е между леката кола на Ванча Байлова и автомобила на 22-годишен мъж от созополското село Росен.

По първоначални данни колата на кметския наместник е предприела изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последвана отзад от автомобила на младия водач. Вероятно той е застигнал и блъснал в задната дясна половина колата на Байлова, тъй като автомобилът на 22-годишния мъж получил материални щети в предната лява част.

Автобусът е управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама