За 10 дни карантина:Необходими продукти

70

Според германските власти това са продуктите, необходими за един човек за десет дни. Всеки трябва да има тези продукти, според германските власти, вкъщи в случай на 10-дневна карантина.

Списъкът състави германската федерална служба за защита на населението при бедствия и аварии. За да няма презапасяване, в списъка се уточнява какви са необходимите количества за този период, научаваме от „24 часа“.

Ето какво според германските власти е необходимо за един човек:
– 20 л вода;
– общо 3,5 кг хляб, булгур, ориз, картофи и макарони;
– 2,5 кг консервирани зеленчуци плюс орехи;
– 2,6 кг мляко и млечни продукти;
– 4 кг консервирани и сухи плодове;-1,5 кг месо, риба и яйца;
– 0,4 кг масло и растителна мазнина.

Добре е да има готови продукти в приемливи количества – брашно, захар, мед, кубчета бульон, бисквити и шоколад. Според германската служба по бедствията тези продукти в тези разумни количества обезпечават хранене от по 2200 калории дневно за 10 дни, без да се излиза от дома.

Освен това е нужно да има медикаменти, от които членовете на семейството обичайно се нуждаят, свещи, газов котлон, фенер, батерии, средство за дезинфекция.

По публикацията работи: Росен Гацин

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама