Днес столетница празнува 25-ия си рожден ден. Родена във високосната 1920г.

774

Да се родиш на 29 февруари носи много позитиви. Празнуваш рожден ден веднъж на 4 години. А това означава че, навършвайки 100 години си отпразнувал само 25 рожденни дни. 

Мария е събрала 100-годишния си живот в една страница. Чете с гордост своето „Кратко животоописание“. Разказва, че дядо йе имал жена на име Мария и тя е кръстена на нея.

Мести се в София, където среща бъдещия си съпруг Тончо. Истинският смисъл в живота й идва 6 години след сватбата – осиновят 4-годишно момченце от Дома за деца в Дебелец.Синът й Тодор все още е до нея. Разказва, че е имал прекрасно детство и е имал най-добрата майка на света.

А след като празнува веднъж на четири години, Мария иска празникът да бъде подобаващ и тя да е… със свеж цвят на косата. И ни казва, че тайната на дългия живот е във „всичко да влагаш любов“, научаваме от btv.

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама