Арестуван общински съветник в Пловдив

328

Общинският съветник Стефан Послийски е бил арестуван днес в Пловдив.

Той е задържан като съучастник в организирана престъпна група. Според информацията арестът е във връзка с разследването на злоупотреби и корупция в Басейнова дирекция.
Послийски е член на ВМРО и втори мандат общински съветник. Той е областен председател на структурата на патриотите. Също така е член на Контролния съвет на Фондация Пловдив-2019, информира ПИК.

Занимава се с подготовка на различни проекти. На негово име има 4 дружества, с предмет на дейност консултантска дейност , разработване и изпълнение на проекти, програми и стратегии за усвояване на структурни фондове, бизнес проекти и програми, маркетингови стратегии и международна търговия, внедряване на системи за качество, стопанска логистика, информационни и комуникационни технологии, изготвяне на анализи, проучвания и експертни оценки в развитието на малки и средни предприятия, търговско представителство и посредничество.

Градският председател на ВМРО Борислав Инчев заяви, че не знае за въпросния арест и все още няма официално изявление от властите, поради което не може да коментира. Послийски има и далечна роднинска връзка с арестуваната шефка на Басейнова дирекция Цветелина Кънева.

Арестът идва на фона на изявлението на Красимир Каракачанов, който направи забележка на прокуратурата и на кабинета, че се „удрят“ хора от Обединените патриоти, когато в страната има напрежение. Той дори заплаши, че подобна ситуация не може да продължи по този начин.
Днес полицейската акция в Басейнова дирекция бе подновена. Този път в операцията участват освен пловдивските СПС и Икономическа полиция, Специализирата прокуратура и представители на КПКОНПИ. Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама