Коронавирусът е вече и в съседките ни

731

Румъния потвърди първи случай на коронавирус – при мъж, който се е завърнал преди три седмици от Италия, съобщи телевизия Реалитатя плус. позовавайки се на източници от здравния сектор, съобщи Ройтерс. В Сърбия също има два случая.

Реалитатя съобщи, че човекът е поставен под карантина в букурещката болница за инфекциозни болести „Матей Балш“. Служители в болницата не бяха на разположение за коментар, допълва БТА.

Около 1,3 милиона румънци живеят и работят в Италия, отбелязва Ройтерс
Междувременно 76-годишна жена почина днес в северния италиански град Тревизо, в област Венето, – 11-ата жертва на най-тежкия взрив на коронавируса в Европа с епицентър в областите Ломбардия и Венето. Броят на потвърдените случаи нарасна от 229 на 322 днес. огромното мнозинство от тях – в северната част на страната, предаде Ройтерс.

Двама сръбски граждани, които са били част от екипажа на кораба Diamond Princess, са заразени с коронавирус.

Това съобщи пред агенция ..Танюг“ сръбският външен министър Ивица Дачич. Официалното потвърждение за заболяването на сръбските граждани е получено от японското министерство на здравеопазването.
„Посолството ни в Токио е в непрекъснат контакт с тях“, каза още Дачич.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама