Коронавирусът спира карнавала във Венеция

151

Нараства броят на заразените със смъртоносния вирус в Италия. Затворени са музеите, както и публичните институции, с изключение на онези от първа необходимост.

Прочутият карнавал във Венеция ще бъде прекратен заради разпространението на коронавируса в Северна Италия; съобщи БТА, цитирана от btv.

Правителството въведе извънредни мерки за засегнатите италиански области, основна сред които е забраната за излизане и влизане в зоните „огнище“ на вируса в Италия. Движението ще бъде следено от органите на полицията и, при необходимост, и от военните, с наказателни санкции за тези, които нарушават предписанията.

В допълнение, мерките включват затваряне на училища и детски градини, училищните пътувания в Италия и чужбина. Затворени са музеите, както и публичните институции, с изключение на онези от първа необходимост Приложена е карантина с активно наблюдение върху лицата, които са имали близки контакти с хора, засегнати от вируса и е въведено задължение за тези, които са влезли в Италия от епидемиологични рискови райони, да съобщят незабавно в отдела за превенция на компетентното здравно заведение. За такива случаи е предвидена мярка за изолация в домашни условия с активно наблюдение от специализиран персонал.

Наредбата включва затваряне на някои видове търговска дейност а достъпът до услугите от първа необходимост е гарантиран само при условие: че са взети необходимите предпазни мерки за лична защита, между които използването на предпазни маски. Лимитиран е достъпът на камиони и транспортни услуги на хора и стоки, с изключение на специфични случаи.

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама