1000 лв., за да запазим номера от стария си автомобил

1565

Депутати от ПП ГЕРБ са внесли нови законодателни текстове, с които да се даде възможност при продажба на автомобил собственикът му да може да запази регистрационния си номер и да го използва за новата си кола.

Текстовете предвиждат още всеки, който иска да запази номера от стария си автомобил, да заплаща всяка година такса, която ще е в размера на тази за ползване на регистрационна табела с еднакви цифри или букви – 1000 лв. годишно, съобщава БНР.

Само за няколко месеца това е втората промяна в режима на регистрация на автомобилите. От 1 декември вече не е задължително при закупуване на автомобил от друго населено място новият собственик да сменя номера му.

Като основен мотив за поредната законодателна промяна, 17-те депутати от ГЕРБ смятат, че с нея ще се намали административната тежест върху гражданите.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама