„Лафка“ фалира, затваря всичките си обекти днес?

11298

Веригата от павилиони „Лафка“ затваря обектите си в страната от събота. Тя има над 1000 собствени магазина и още около 800 на франчайз.

Очаква се те да бъдат затворени след забраната на частните лотарии, чиито талони бяха основен продукт, продаван в „Лафка“, пише mediapool.

Част от магазините на „Лафка“ затвориха още преди десетина дни – след обвиненията срещу собственика на „Национална лотария“ Васил Божков и последвалата законова промяна, с която частните лотарии бяха забранени.

За затварянето на павилионите на „Лафка“ съобщи в петък първо бургаският сайта „Флагман“. По-късно вечерта на сайта на вестник „24 часа“ също се появи съобщение, че обектите на веригата затварят, а читателите могат да намерят вестника в други търговски обекти.

„Лафка“ е един от основните разпространители на печатни издания в страната. Преди няколко месеца правителството реши да включи в разспространителския бизнес и Български пощи.
В ооектите на „Лафка“ се продават още цигари и пакетирани храни и напитки. Веригата е концесионер и на спирките на градския транспорт в Пловдив.
На сайта на веригата няма съобщение за затварянето на ооектите. Такова липсва и на фейсбук страницата на веригата.

„Лафка“ е собственост на „Благоевград – БТ“, а според информацията в Търговския регистър краен собственик на фирмата е австриецът Волфганг Рекендофер. Веригата е част от „Булгартабак холдинг“, в който акционер беше депутатът от ДПС Делян Пеевски. който е и медиен издател. Публична тайна е, че през последните години разпространението на печата беше концентрирано във фирми, свързвани с народния представител и издател след картбланш на Комисията за защита на конкуренцията.
Дружеството, което притежава веригата „Лафка“, е заложено срещу кредит от 34.4 млн. лева от Първа инвестиционна банка.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама