В Гърция разбиха мрежа за фалшив алкохол, в схемата са и нашенци

154

Гръцката полиция разкри мрежа за нелегален внос и разпространение на фалшив алкохол. Сред арестуваните има и българи.

Полицията в Атина задържа 15 лица за нелегален внос на фалшив алкохол. Сред арестуваните има и български граждани,съобщават разследващите, цитирани от БНР.

Съдържанието на откритите 20 тона фалшив алкохол се изследва в специализирана лаборатория. Продължават да се претърсват места, за които властите имат информация,че са използвани за съхранение и разпространение по заведенията на този алкохол.

Спецакцията е насочена към Атина и град Патра, но се предполага,че организираната престъпна група е действала и в други райони на Гърция. Има сведения и за още лица, участвали в схемата по нелегален внос и продажба на фалшивия алкохол.

В полицията са подали оплакване няколко лица за случаи на натравяне и тежки последствия след употреба на малко количество алкохол в заведения в Атина.

Задържаните са предадени на прокуратурата.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама