Най-големите грешки, които правим в кухнята

117

Всяка домакиня има своя гледна точка за света, и смята мнението си и начина, по който върши всичко за меродавни.

Оказва се обаче, че не винаги правим нещата по правилния начин, особено в кухнята. Руски медии разкриват най-често срещаните грешки в кухнята, предава БГНЕС.

Съхранение на всички налични плодове и зеленчуци в хладилника – това е особено изкушаващо, ако имате голям хладилник. Обаче, картофите, доматите, ябълките и бананите не трябва да се слагат в хладилник, тъй като доматите, ябълките и бананите отделят етилен, който ги кара да узряват по-бързо.

Размразяване на месо от фризера във вода – бързото натопяване на заледеното месо в гореща вода не само ще развали вида му, но и вкусовите му качества. Най-добре е месото да се извади няколко часа преди готвене, и да се остави да се размрази само.

Съхранение на прясно мляко на вратата на хладилника – честото отваряне на хладилника вдига температурата му, а най-податливи на тези температурни амплитуди са именно напитките, сложени на вратата на хладилника.

Да приготвяме картофено пюре с миксер – може да е много примамливо и бързо, но смилането на картофите с миксер прави пюрето по-лепкаво, тежко и гъсто. Най-добре е сварените картофи да бъдат намачкани с вилица или с преса за картофи.

Слепени спагети – сред най-големите грешки при приготвянето на паста е да оставим спагетите във врящата вода без да ги разбъркваме периодично. Така се приготвят в Италия и ключът към равномерното сваряване, незалепването по дъното на тенджерата и един за друг, е непрекъснатото разбъркване.

Често отваряне на вратата на фурната при печене – неслучайно готварските печки имат прозрачни стъкла, през които да гледаме какво става вътре. Непрекъснатото отваряне сваля температурата на печене, а това влошава вкусовите качества и удължава периода на печене.

Съхраняване на хляба извън хладилника – хлябът трябва да стои на сухо и хладно място, а хладилникът е идеален за тази цел. Трябва, обаче, да бъде добре опакован, за да не се умирише от други храни.

Използване на една-единствена дъска за рязане – във всяко домакинство задължително трябва да има две или повече отделни дъски за рязане – една за плодове и зеленчуци, друга за сурово месо. Тази, на която се реже сурово месо, трябва да бъде измивана старателно след всяко ползване.

Разбиване на студени белтъци – основна грешка в кухнята е да се разбиват студени белтъци. Те трябва да бъдат на стайна температура, ако ще се приготвят целувки или каквито и да е сладкиши.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама