Борисов: Ние сме вторите по малък външен дълг в ЕС (ВИДЕО)

100

Лъжите, които се разпространяват в България, че сме задължили държавата, всъщност се оказва, че ние сме вторите по малък външен дълг в ЕС. Това съобщи премиерът Бойко Борисов от Брюксел.

Трайният растеж на БВП години наред, тази финансова стабилност,  се оценява високо от ЕК“, допълни той

Попитан кога се очаква да влезем в чакалнята, Борисов отбеляза: „Времето, за което говорим, е юли месец – не април, Тогава и Хърватия, и България ще бъдат разглеждани. Дотогава българските банки трябва да си наблюдават много внимателно капиталовата състоятелност, за да няма пречки. Вървим към чакалнята само при този курс и само при абсолютен консенсус в страната, добави Борисов. Пак повтарям, няма държава, приела еврото, която да е станала след това по-бедна или по-слаба, подчерта Борисов

Когато вицепрезидентът на Еврокомисията казва, че България ще влиза в еврозоната, аз няма с какво още да убедя хората. Няма как държава, приела еврото, да е станала по-слаба, посочи още Борисов.

Попитан кога се очаква да влезем в чакалнята, Борисов отбеляза: „Времето, за което говорим, е юли месец – не април, Тогава и Хърватия, и България ще бъдат разглеждани. Дотогава българските банки трябва да си наблюдават много внимателно капиталовата състоятелност, за да няма пречки. Вървим към чакалнята само при този курс и само при абсолютен консенсус в страната, добави Борисов. Пак повтарям, няма държава, приела еврото, която да е станала след това по-бедна или по-слаба, подчерта Борисов.

Премиерът Бойко Борисов е в Брюксел за участие в извънредното заседание на Европейския съвет, което се провежда на 20 и 21 февруари в Брюксел.

На заседанието държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС обсъждат Многогодишната финансова рамка 2021 – 2027 г., на базата на заключенията, предложени от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама