Майка забрави бебето си, а старозагорец – прасе на автогарата

568

Разсеяна майка забрави дете в количка в трамвай в София, а мъж от Стара Загора – прасе в чувал на автогарата

За куриозните случаи става ясно от справки за загубени вещи в градския транспорт на големите градове у нас, предоставени на „Монитор“, съобщават от Новини.бг.

В София необичайната история се разиграла преди два месеца в трамвай №22. Жената установила, че е забравила бебето едва когато се прикачила на следващия трамвай, разказаха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) и уточниха, че благодарение на бързата реакция на ватманите случката е преминала без тежки последствия. Те са се свързали с диспечерите на ЦГМ и оттам направили връзка за изгубеното дете.

Преди време пък разсеяни прибиращи се от чужбина родители, изморени от пътя, бяха „забравили“ бебето си на летище София.

В Бургас пък преди години чистачка намерила под седалките на автобуса от градския транспорт изгубен портфейл с 600 лева и пликче с дрога, а до тях скътана и личната карта на собственичката. Хигиенистката отворила портфейла и видяла само парите, без да подозира за наркотика. Съвестно предала портмонето в полицията, а когато униформените се заели да изследват по-старателно съдържанието, открили и пликчето с наркотика. В момента в морския град масово в транспорта се губят телефони, таблети и дори лаптопи.

Във Варна пък има случаи на забравени домашни любимци. Кондуктори с дългогодишен стаж разказват поредица от случки, когато са намирали какви ли не вещи, включително и много ценни. Най-много са мобилните телефони, които изпадат от джобовете на по-разсеяните пътници. Припомнят случай с немного атрактивен на външен вид телефон, който впоследствие се оказва поръчков – с клавиши за незряща възрастна жена. В друг случай имало забравена чанта, в която нещо помръдвало и се оказало, че в нея има малко кученце. „Беше лятна жега и животинчето можеше да се задуши. Затова му дадохме вода, обадихме се и го закарахме до управлението на фирмата. После се оказа, че породата била много рядка и собственичката се разсипа от благодарности и почерпки“, разказва друг. Колегите му припомнят и истории с изпаднали портфейли или забравени чанти, в които имало солидни суми.

В централната автогара в Стара Загора има куриозна случка. Преди две години на служителите им се наложило близо седмица да отглеждат прасенце забравено в чувал, докато собственикът му не дошъл да си го потърси.

Таксиметрови водачи с дълъг стаж си припомнят, че преди време в една от колите бил забравен скъп акордеон, който така и си останал в склада на фирмата непотърсен. Предполага се, че инструментът е бил обект на кражба, извършителят й по неизвестни причини решил да изостави плячката си. Таксиджия ветеран твърди, че преди десетина години намерил на задната седалка дипломатическо куфарче, в което имало надиплени пачки с тогавашни дойче марки на огромна сума. При проверката на банкнотите в чейнджбюро се оказало, че става дума за театрален или филмов реквизит, хартийките били нелошо направени ментета.

Във Велико Търново на автогарата най-често забравяните вещи са връхни дрехи, които работещите на гишетата признават, че или прибират и чакат някой да си ги потърси, или в повечето случаи изобщо не пипат и оставят там, където са забравени.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама