Момче върна изгубена чанта с пари и документи (ВИДЕО)

1151

Младежът ще получи поздравителен адрес от областната дирекция на полицията в Бургас

16-годишен ученик от Малко Търново намери забравена дамска чанта, в която имало пари и документи, и без да се поколебае, я предал в полицията. Заради постъпката си десетокласникът получи похвали и грамоти от полицията в Бургас, както и от училището си, съобщава NOVA.

В събота привечер Васил, който е най-големият в семейство с четири деца, отишъл до магазина за хляб.

“На идване видях чантата. Реших, че някой може да си я е оставил. Когато се върнах обаче, видях, че е още тук”, разказва Васил Рибов. Баща му го съветва да я отнесе в полицията.

„Извадихме личната карта на жената и й се обадихме. Тя беше в Турция и я чакахме повече от час да се върне”, допълва Васил.

Жената била тръгнала на пазар в южната ни съседка със семейството си. Преди да стигнат КПП-то, спрели да разгледат Малко Търново, снимали се и тогава жената забравила чантата си. Васко обаче не помислил и за миг да вземе нещо от чуждото.

Васко и семейството му дошли да живеят в Малко Търново преди две години. Всичките му братя и сестри ходят редовно на училище. Родителите работят в гората, за да издържат четирите си деца.

„Ние го учим, че трябва да е честен, да не лъже, да не краде. Дори един химикал да намери и да не е негов, той трябва да го върне. Започнахме от първи клас още с това възпитание и така си продължаваме. Както сме учени ние, така си възпитаваме и децата”, обясни майката на Васил Катя Райчева.

Доволни от Васил са и в училище. „Само хубави работи мога да кажа за него. Детето е много добро. Показва едно много добро възпитание, добро поведение, добро отношение към учителите и съответно ние по същия начин се отнасяме към него”, сподели класният ръководител на момчето Александър Андонов.

А Васил получил благодарност от цялото семейство на жената, чиято чанта намерил в събота вечерта. Сега предстои да получи още признания от училищното ръководство на празника на училището.

„Там ще бъде прочетена заповед за награждаване на участници в мероприятията, посветени на празника на училището, след което Васил ще получи парична награда“, казва Донка Цинова – директор СОУ „В.Левски“ – М. Търново.

 

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама