Гешев изслушва жалбите на кметовете на малките общини

128

Започна срещата на главния прокурор Иван Гешев със Сдружението на кметовете на малките населени места в Съдебната палата.

Над 20 кметове присъстват на срещата, която е по тяхно настояване, съобщава БТА.

Кметът на Калофер Румен Стоянов, председател на сдружението, заяви пред медиите, че срещата е заради сигнали за корупция, останали без последствия повече от 7-8 месеца. Той обясни, че ще представи документи за корупция на местно ниво пред главния прокурор.

Стоянов допълни, че данни за корупция са били изпратени до съответните отговорни органи на местно ниво, до Специализираната прокуратура, до Министерството на правосъдието и „няма досега никакъв резултат“.

В началото на срещата главният прокурор коментира, че приоритети пред прокуратурата са борбата с битовата престъпност и корупцията, включително и на местно ниво.

Иван Гешев посочи, че при ясно назоваване на проблемите от местната власт е възможно прокуратурата и службите за сигурност да ги решат.

 

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама