Слави:“Няма такава държава“, но „Има такъв народ“

221

Слави Трифонов и инициативният му комитет учредяват партия „Има такъв народ“. Събитието отново се провежда на закрити врати, без медии.

Това е вторият опит на телевизионния водещ да създаде партия, след като съдът отказа да регистрира „Няма такава държава“. Магистратите решиха, че е недопустимо за символ на партията да бъде използвано българското знаме, съобщава „Банкеръ“

Според върховните съдии това противоречи на закона и последователна и непротиворечива е досегашната практика на съда да отказва регистрация при такова нарушение.

Другата причина за отказа е името на партията. Според съдиите то дава оценка, което е недопустимо. Трифонов определи мотивите като „измислена причина“.

Учредителната декларация на „Има такъв народ“ преповтаря тази на „Няма такава държава“ от миналата година. Една от целите на партията, залегнали в документа, е гражданите да избират пряко главния прокурор на републиката.

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама