Шуменски ученик за пример – намери портмоне с пари и го върна

124

18-годишен ученик от СУ „Панайот Волов“ в Шумен намерил портмоне с 300 лева и го предал в полицията.

В голямото междучасие днес Ивелин Казаков отишъл да си вземе служебна бележка за доходите на майка си, която да му послужи за получаване на стипендия в училище. На тротоара до сградата на Радио Шумен забелязал червено дамско портмоне, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Взел го и след като установил, че в него има голяма парична сума веднага дошъл в РУ- Шумен, за да го предаде. Собственичката му беше намерена и поканена в полицейското управление да си го получи.

„Дори не съм разбрала, че съм го изгубила. Благодаря на Ивелин, че го е намерил и го е предал в полицията“, каза г-жа Вълчева.

Бъдещият абитуриент обясни, че дори и за секунда не е мислил задържи парите за себе си „Две години поред работя като сервитьор на морето и знам каква е цената на парите. Предположих, че за някой това може да са последните пари. Досега съм намирал само празни портмонета, обясни Ивелин.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама