Кардиолог обясни как да свалим кръвното без лекарства

339

Германски кардиолог заяви в интервю за портала Focus, че наднорменото тегло, липсата на физически упражнения и неправилната диета са причина за високо кръвно налягане.

Мартин Холе, директор на Центъра за превантивна и спортна медицина в Техническия университет в Мюнхен и член на Научно-консултативния съвет на Германския фонд за сърце, даде няколко съвета как да се понижи кръвното налягане без лекарства:

Според него ежедневната разходка от 15 минути ще помогне за намаляване на кръвното налягане с 5 – 8 милиметра живачния стълб. Специалистът обаче предупреди, че не е необходимо да карате колело или да бягате до изтощение. Той посъветва да се насладите на упражнения на чист въздух.

Друг ефективен начин според лекаря е намаляване на количеството наденица, хляб и сирене в диетата. Кардиологът предлага тези храни да бъдат заменени със зеленчуци. И припомня, че голямото количество сол също може да повиши кръвното налягане.

Промяната на диетата ще допринесе за загуба на тегло, което също може да намали кръвното налягане с 5 до 10 милиметра живачен стълб.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама