Борисов с трогателен жест към журналист след кацането в Мюнхен (ВИДЕО)

323

Премиерът Бойко Борисов пристигна Мюнхен, където днес започва 56-ата Международна конференция по сигурността.

На пистата на летището в германския град Борисов даде интервю за журналист в инвалидна количка. Тази постъпка предизвика радост в хилядите му почитатели.

Пред него премиерът ни сподели, че има вятър в Германия, но напомни, че все пак е зима.Така той отговори на коментара му за лошото време. „Колкото повече дъжд и сняг, толкова по-добре“, каза му министър – председателят на България.

Борисов му разказа какво се очаква да говори с колегите си в конференцията – за справянето на страната ни с нелегалните мигранти, за тероризма и изброи още важни теми.

„Западният свят трябва да се намеси по-активно за разрешаването на конфликтите в Сирия, Иран“, заяви Борисов. „Тероризмът, коронавирусът, нелегалната миграция създават проблеми и паника. Но на първо място е важно – дипломация и мир“, посочи той. Премиерът ни напомни на журналиста, че България и Бавария са братски народи.

Борисов благодари на мъжа и заяви, че за него е било голяма чест, че го е посрещнал и му поясни, че, ако е знаел, е щял сам да отиде при него.

Конференцията в Мюнхен ще събере близо 500 световни лидери в областта на политиката, бизнеса, науката, които ще направят преглед на настоящите и бъдещите предизвикателства пред сигурността, информирта от пресслужбата н аМинистерския съвет.

Участниците в Конференцията ще обсъдят разширяването на сътрудничеството в областта на отбраната и международните отношения като цяло. Сред темите на събитието в Мюнхен ще бъдат и последиците от изменението на климата, както и актуални въпроси от глобалната външна политика като Либия, Източна Азия.

В рамките на конференцията министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Трансатлантическия форум, организиран от баварския Християнсоциален съюз, както и в кръгла маса, посветена на сигурността на Балканите. Премиерът Борисов ще проведе среща с председателя и основател на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер, който ще бъде удостоен с наградата „Златна лаврова клонка“ за дългогодишното си ползотворно сътрудничество с България в областта на външната политика. Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе и двустранни срещи с европейски и световни лидери.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама