107-годишен дядо вози 99-годишната си годеница с червен кабриолет (ВИДЕО)

2105

Той е категоричен, че въпреки годините е добър шофьор

107-годишният Джо Нюман наскоро подновява книжката си, която изтича през 2022 година, тъй като има грандиозни планове за бъдещето. Но Нюман не е обикновен старец – дори и на тази възраст, той продължава да кръстосва улиците на американския град Сарасота, щата Флорида, с ярко червeния си кабриолет, съобщават от Automedia.

Джо може би е най-възрастният шофьор в света. Той кара вече 90 години, а сега вече го прави за удоволствие или просто защото му е омръзнало да ходи пеш. Най-често зад волана застава за да повози 99-годишната си годеница Анита.

Следващият месец дамата ще чукне 100 години. Джо твърди, че е внимателен шофьор: „Не се притеснявайте, караме едва със 70 км/ч“, казва той пред камерата. Достатъчно, за да почувства вятъра в косите си. Старецът винаги сам зарежда мерцедеса си, проверява маслото си и винаги обръща допълнително внимание на знаците по пътя. Никога не забравя да даде и мигач. Разбира се, не са малко хората, които биха подходили скептично към шофирането на Джо, особено на тези години.

Но той е категоричен: „Разбира се,че съм добър шофьор! Това е глупав въпрос.“ Анита също потвърждава, че бъдещият й съпруг е добър шофьор, но по-късно признава, че често стои със затворени очи докато той кара. „И двамата се съгласихме, че е най-добре тя да спи докато аз карам“, казва Джо. На въпроса каква е тайната на неговото дълголетие, веселият дядо шеговито отговаря: „Просто трябва да продължите да дишате“. А после добавя, че трябва да сме активни и „да не оставяме живота да ни подмине, дори и да трябва да сме в бавната лента.“


Видео: Youtube

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама