Актьорът Явор Бахаров се изправя пред съда

183

Актьорът Явор Бахаров отива на съд заради шофиране в пияно състояние и след употреба на наркотици.

Актьорът беше арестуван миналата събота в курорта Банско. Бахаров привлякъл вниманието на полицията с неадекватното си поведение на пътя.

Проверка на място с дрегер показала, че той кара пиян, като уредът е отчел 1.2 промила алкохол. Тест за наркотици също е дал положителен резултат – за кокаин и марихуана.

След ареста Бахаров беше пуснат под гаранция от 5 000 лева и му е повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние и под въздействието на наркотици.

Районната прокуратура в Разлог вече повдигна две обвинения срещу Явор Бахаров, а ситуацията му е утежнена, тъй като актьорът вече е осъждан три пъти, а една от присъдите му е именно за шофиране след употреба на алкохол. По закон всеки водач с над 1,2 промила алкохол подлежи на наказателна отговорност.

Предвидената в Наказателния кодекс санкция е от 1 до 2 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева. Ако престъплението е извършено в условията на рецидив, какъвто е случаят с Бахаров, наказанието се увеличава – лишаване от свобода от една до пет години и с глоба от 500 до 1500 лева. Същевременно санкцията за шофиране след употреба на наркотици е затвор от 1 до 3 г. и глоба от 500 до 1500 лв. Явор Бахаров може да отърве затвора, ако се споразумее с прокуратура за условно наказание и то бъде одобрено от съда.

В момента той е с наложена мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 5000 лева. Актьорът нае двама адвокати да го защитават.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама