Борисов дава зелена светлина за машинното гласуване

55

Кабинетът гласува днес точка, в която е предвидено осигуряване на машинно гласуване на изборите.

Това обяви премиерът Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание днес, съобщи bTV.

„Предлагам да приемем тази точка, да похарчим няколко десетки милиони и да видим какви ще са резултатите, да, ще похарчим много пари, не съм убеден, че с това ще се реши нещо, но ви моля да възложим на Томислав Дончев и на ЦИК да го направят“, заяви Борисов.

Дончев уточни, че са нужни поне 15 000 машини, за да има и резервни, като допълни, че трябва да се вземе принципно решение кой от съществуващите три типа машини да се използва и заяви, че при всички случаи има нужда от прецизиране на законодателството. Според него е глупаво да се поддържат двата типа гласуване – машинно и хартиено, защото това ще направи изборите необосновано скъпи.

Щом вече гласуването ще е машинно, държавата трябва да притежава тези машини и да ги ползва за всички избори, допълни вицепремиерът.

„Понеже всички се упражняват ние днес приемане точката и се включваме в общия хор на подкрепящите“, коментира премиерът.

Работил по публикацията: Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама