Гордост за България: Синът на Армен Назарян в битка за златото

4456

Родният борец срази световен шампион, стигна до битката за златото.

Едмонд Назарян се класира за финала на Европейското първенство по борба в Рим, съобщава Dnes.bg. Родният талант, който е син на олимпийския ни и световен шампион Армен Назарян, стигна до битката за златото в категория до 55 кг. в класическия стил, след като на полуфинала тушира Елданиз Азизли от Азербайджан.

18-годишният борец изоставаше с 0:5 точки, но към края на схватката изравни до 5:5, което също щеше да му донесе победата, но в последните секунди на борбата успя да тушира азера, който е световен и европейски шампион от 2018 година.

На финала Азарян ще се изправи срещу руснака Виталий Кабалоев, който на полуфинала победи с 5:2 точки грузинеца Нугзари Цурцумия.

Назарян започна турнира с две експресни победи с технически туш срещу норвежеца Сноре Лунд и италианеца Джовани Френи. Тези два двубоя продължиха по-малко от една част – само минути и 28 секунди.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама