Голям удар на митничарите от „Гюешево“ (СНИМКИ)

1153

Контрабандни 122 000 британски лири откриха при проверка на микробус митническите служители на Митнически пункт „Гюешево“.

По случая, под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се води разследване по образувано бързо производство срещу двама мъже.

Снимка: Агенция „Митници“

На 10 февруари 2020 г. на ГКПП „Гюешево“ е пристигнал микробус с албанска регистрация, пътуващ от София за Тирана. Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. Впоследствие обаче митническите служители откриват при проверка крупна сума недекларирана валута, превозвана от двама от тях – Е.Л. (на 30 години) с албанско и българско гражданство и Х.Ш. (на 67 години) с албанско и британско гражданство. При извършената митническа проверка са били иззети 62 000 британски паунда от единия и още 60 000 британски паунда от другия.

Снимка: Агенция „Митници“

Извършени са били редица неотложни действия по разследване – изземване на веществени доказателства, разпити на свидетели, направено искане до съда за одобряване на изготвения протокол за обиск. Е.Л. и Х.Ш. са били привлечени в качеството на обвиняеми за това, че не са изпълнили задължението да декларират парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на ЕС.

Снимка: Агенция „Митници“

Предметът на престъплението е в особено големи размери, с левова равностойност 281 942 лева. Предстои наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама