Трагична смърт на млада шампионка по сърф

357

Причината за смъртта на 24-годишен френски шампион по сърфиране в Австралия миналия уикенд остава неясна, тъй като родината й скърби, информира New York Post. 

Изгряващата звезда Поети Норак се премести в крайбрежието на Съединените щати на Куинсланд преди няколко месеца, за да продължи страстта си да гони вълни през целия живот. Тя често публикуваше вдъхновяващи съобщения в социалните медии, докато посещаваше грандиозни крайбрежни места.

„Това е вашият път и само ваш. Хората могат да ходят до вас, но никой не може да ходи вместо вас “, пише тя миналата година.

 

View this post on Instagram

 

Just breathe. No matter what happens, you can handle it, and you will be okay 🌺 || 📸: @sandou_rls

A post shared by Poeti Norac 🐚 (@poetinorac) on

Поети, от региона Венде във Франция, започва да сърфира с баща си Бруно на 6 години. Тя се специализира в сърфиране на дълги дъски след преминаване от бордборд и се състезаваше в дисциплината от 10 години.

Финалистка четири пъти в националните първенства на Франция, тя остава втора през 2018 г. и трета през 2016 г. Освен това спечели 10 победи в Купе дьо Франс.

Ще се проведе церемония в нейна чест, съобщи френската федерация по сърф.

„Сърф обществото е загуби член на семейството, красив човек с лъчезарна усмивка, артист на дъската си и чийто ентусиазъм излъчваше навсякъде“, заяви федерацията.

Освен това я приветства като „изключителен преподавател“, който „предаде страстта си към сърфирането и океана“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама