Съмнение за коронавирус: Мъж от Хасково остава под наблюдение (ВИДЕО)

47

Единият от тримата пациенти в Хасково, за които имаше съмнения за коронавирус, остава в инфекциозното отделение под превантивно наблюдение.

Става въпрос за мъжът, който е работил като заварчик в Шри Ланка и след връщането си в България е развил бронхопневмония, съобщава NOVA. Неговите проби са изпратени за изследване. Резултатите на другите двама пациенти са отрицателни.

„И двамата пациенти са в добро състояние. Надявам се, че днес до обяд ще бъдат дехоспитализирани от болницата. Действията, които ние предприемаме, са в интерес на обществото. Фактът, че тези пациенти са пребивавали в страни, които са застрашени от разпространението на коронавирус, ни прави длъжни да ги изолираме за кратко, да ги изследваме и ако няма нищо, да ги пуснем по домовете им. Смятам, че няма място за паника и преекспониране на ситуацията. Това са нормални мерки, ние спазваме изисквания на здравното министерство”, заяви директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов за семейството, за което имаше съмнения за коронавирус.

„Пациентът е в добро общо състояние. Очакваме резултатите най-късно до края на седмицата. Той беше с пневмония, пациентът нямаше температура и кашлица. При него се наложи хоспитализация с цел да бъде изолиран. Той идваше от район, в който има единичен случай на коронавирус”, обясни началникът на инфекциозното отделение д-р Кинова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама