Гордост: Българка грабна бронз от световното по биатлон

80

22-годишната Милена Тодорова спечели бронзов медал в дисциплината спринт на Световното първенство по биатлон за юноши и девойки в Швейцария.

Нашето момиче завоюва втори медал във втория си старт от шампионата, след като в понеделник грабна среброто в индивидуалната дисциплина, пише dir.bg.

В днешния старт с дистанция от 7,5 километра, Милена завърши трета въпреки три грешки в стрелбата. Тя остана на 48,4 секунди зад победителката Анастасия Шевченко (Русия).

Българката отново имаше проблеми в стрелбата, но доказа, че със силното си бягане може да има вълнуващо бъдеще при жените. След първата си стрелба на легнал, тя направи една грешка и се движеше извън десетката, но благодарение на темпото си влезе в топ 10 след втора стрелба и стигна до медалите с 1,5 секунди аванс пред четвъртата Ейми Басерга (Швейцария). Второто място е за норвежката Асне Скреде.

В надпреварата участваха още две българки. Любомира Пехливанска завърши 69-а с шест грешки и пасив от 5,49.7 минути спрямо победителката, а Мария Здравкова не успя да запише финално време.

Първенството завършва в неделния ден, когато е дисциплината преследване, в която Милена Тодорова ще стартира от трета позиция. При добра стрелба ще има шанс да се поздрави с още един медал.

При младежите в днешния ден Николай Тодоров записа 86-о място, а Петър Велчев е 91-и.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама