Жега в началото на февруари, за Свети Валентин – сняг

111

Температурите в началото на следващата седмица ще скочат до 22 градуса, но скоро след това ще паднат до -15, прогнозира синоптикът Красимир Стоев

Температурите през първата седмица на февруари ще достигнат летни стойности. Живакът в термометрите ще достигне нивото до 22 градуса на 4-ти и 5-ти, прогнозира синоптикът от НИМХ Красимир Стоев.

Най-топло ще е в Източна България, каза той в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Времето обаче бързо ще се промени и през втората седмица ще се стигне до температури от -10 до -5 градуса. Най-топло ще е по течението на Струма – 6 градуса, уточни синоптикът.

Значителното понижение на температурите ще стане факт още на 6, добави той.

„Сушата продължава. Месечната стойност на валежите ще е под нормата. Много малко сняг се очаква“, прогнозира Стоев.

„През средата на второто десетдневие ще се създаде валежна обстановка. В дните 10-15 ще са най-ниските температури. Възможна е снежна покривка в Северна България“, добави той.

„В дните от 22 до 25 февруари са възможни валежи в северните райони от сняг, а в южните – от дъжд. Няма обаче да се задържи трайна снежна покривка“, заяви синоптикът.

Днес ще духа силен вятър в почти всички области, но не и в Бургас, каза още той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама